wybierz swoją stronę internetową
joomla1wordpress

POLITYKA PRYWATNOŚCI i cookie

„SuperWitryna.pl”.

 

I. Postanowienia Ogólne

 

Postanowienia poniższe stanowią politykę prywatności (dalej: „Polityka Prywatności”), która określa informacje dotyczące zbierania danych przez SuperWitryna.pl oraz sposób ich przetwarzania.

 

II. Dane osobowe

 

„SuperWitryna.pl” dokłada wszelkich starań, aby prowadzony serwis „http://www.SuperWitryna.pl” ułatwiał każdemu użytkownikowi przeglądanie strony. Dlatego w trosce o bezpieczeństwo i wygodę informujemy, że poruszając się po stronie wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez sklep plików cookies oraz innych podanych dobrowolnie danych osobowych. Podanie danych jest dobrowolne. Niepodanie wymaganych danych zablokuje czynność, którą te dane dotyczyły.

 

III. Rodzaje i cel wykorzystania danych

 

Jawne Dane Osobowe

 

Dane osobowe podane na serwisie „SuperWitryna.pll” przy okazji wysyłania komentarzy, opinii itp. są dostępne dla wszystkich odwiedzających strony zawierające te dane. „SuperWitryna.pl” nie ma możliwości zabezpieczenia Was przed osobami prywatnymi lub firmami, które te dane wykorzystają do przesłania Wam nieokreślonych informacji. Dlatego dane te, nie podlegają „Polityce Prywatności”.

 

Cookies (Ciasteczka)

 

„SuperWitryna.pl” zbiera automatycznie dane zawarte w plikach cookies podczas korzystania ze strony internetowej. Cookies, czyli małe pliki tekstowe wysyłane do komputera internauty identyfikujące go w sposób potrzebny do wykonania danej operacji, np. w postaci uwierzytelnienia, zbierania danych statystycznych lub zapisania danych w formularzach kontaktu. Cookies są nieszkodliwe ani dla komputera ani dla jego użytkownika i jego danych. Warunkiem działania cookies jest ich akceptacja przez przeglądarkę i nie usuwanie ich z dysku. W wielu przypadkach oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych (przeglądarki) domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym użytkownika. Jednakże w ustawieniach przeglądarki można dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies, w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną ich obsługę w ustawieniach przeglądarki bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu w urządzeniu końcowym użytkownika. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania przeglądarki. Usługa lub jej poszczególne funkcjonalności mogą jednak bez plików cookies nie działać poprawnie.

 

Korzystanie z usług innych firm (Google Analytics)

 

Do analizy ruchu na naszej stronie korzystamy z narzędzia Google Analytics. Więcej o prywatności w korzystaniu z Google Analytics przeczytasz pod poniższym linkiem: http://www.google.com/privacy/

 

Jeśli chcesz uniemożliwić działanie narzędziom Google Analytics, zainstaluj oficjalny plug-in do Twojej przeglądarki z poniższego adresu: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout

 

Inne formularze

 

Formularze, okna pop-up i inne formy znajdujące się gościnnie na serwisach należących do „SuperWitryna.pl” i dotyczące usług, produktów, serwisów nieobsługiwanych przez „SuperWitryna.pl” nie podlegają „Polityce Prywatności”.

 

IV. Uprawnienia użytkowników w zakresie danych osobowych

 

„SuperWitryna.pl” zapewnia użytkownikom przekazującym dane osobowe realizację uprawnień wynikających z ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (tekst jednolity Dz. U. z 2002 r., nr 101, poz. 926 z późn. zm.),  w tym również prawo do żądania uzupełnienia, uaktualnienia, sprostowania danych osobowych, czasowego lub stałego wstrzymania ich przetwarzania lub ich usunięcia, jeżeli są one niekompletne, nieaktualne, nieprawdziwe lub zostały zebrane z naruszeniem ustawy albo są już zbędne do realizacji celu, dla którego zostały zebrane. Użytkownik ma prawo w każdym czasie do usunięcia swoich danych osobowych poprzez kontakt mailowy na adres „Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.”. „SuperWitryna.pl” stosuje środki techniczne i organizacyjne, których celem jest jak najlepsze zabezpieczenie gromadzonych danych osobowych przed nieuprawnionym dostępem lub niewłaściwym wykorzystywaniem przez osoby nieuprawnione.

 

V. Zmiany Polityki Prywatności

 

„SuperWitryna.pl” zastrzega sobie prawo do wprowadzania zmian w Polityce Prywatności. Każdego użytkownika serwisu należącego do „Wpisz nazwę serwisu” obowiązuje aktualna „Polityką Prywatności”. O zmianach Polityki Prywatności, „Wpisz nazwę serwisu” będzie informować na stronach serwisu.

 

VI. Dodatkowe informacje

 

W przypadku pytań lub wątpliwości, co do Polityki Prywatności, „SuperWitryna.pl” prosi o kontakt na adres e-mail podany na stronach serwisu.

 

Wyłączanie plików cookie

 

W swojej przeglądarce możesz zablokować wszelkie pliki cookie, zwykle w opcjach wyboru ustawień prywatności. Uniemożliwia to całkowicie instalację tego rodzaju plików pochodzących z naszej lub innych strony internetowych. Wybór tej opcji może zablokować możliwość korzystania z szeregu funkcji strony. Co za tym idzie nie możemy zagwarantować, że oferowane na naszej stronie usługi będą działać zgodnie z ich przeznaczeniem.

 

Więcej informacji na temat blokowania plików typu cookie znajdziesz pod linkiem: http://www.aboutcookies.org/